Start seizoen 2021 het gaat beginnen.

Het spande erom, maar we kunnen gaan vliegen!

Gisteravond is er digitaal overleg geweest tussen het NPO-bestuur en de Afdelingsbesturen. De NPO kon melden dat vliegen vanuit België en Frankrijk vanaf 1 april mogelijk is. Dat houdt in dat het vastgestelde vliegprogramma 2021 gewoon kan worden gevolgd. Op 3 april vindt de eerste africhtingsvlucht van de afdeling plaats en op 10 april beginnen we met de eerste geplande wedvlucht. De uitslagen en kampioenschappen blijven zoals ze zijn vastgesteld.

Het inkorven moet gebeuren volgens het Protocol 1.1 en dat wil zeggen dat er weer op schema ingekorfd gaat worden. Er wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen en er mogen niet meer dan 3 personen in het inkorflokaal aanwezig zijn bij de verenigingen met één inkorftafel en voor de verenigingen met een tweede inkorftafel is tijdens het inkorven 5 personen toegestaan. De kantine blijft gesloten en de 1,5 meter regel blijft uiteraard van kracht. Met het Protocol 1.1. kunnen we veilig inkorven en afslaan. Het protocol vindt u via de onderstaande link.

Protocol inkorven vervoer lossen en afslaan tijdens coronacrisis versie 1.1 maart 2021

Het opschuiven van de avondklok geeft een uur speling voor het inkorven op vrijdagavond. Er zal op sommige ophaalroutes eerder gestart worden. De ophaalschema’s worden aangepast om er voor te zorgen dat we allemaal voor 22:00 uur thuis zijn. Binnenkort worden de schema’s bekend gemaakt.

Als we allemaal een tandje bijzetten en er voor zorgen dat er op tijd en vlot geladen kan worden, moet het mogelijk zijn het vliegprogramma ook onder de avondklok te realiseren. Voor de overlaadploeg en de chauffeurs van de Iveco’s wordt een werkgeversverklaring aangevraagd. Komen er wijzigingen (versoepeling of verzwaring) van de overheidsmaatregelen, dan zal de situatie opnieuw worden bekeken.

Al met al goede berichten als het gaat om onze sportbeleving. Jammer dat de regels nog een forse inperking van onze sociale contacten inhouden. Maar het is nog even niet anders. Als over enkele maanden iedereen geënt is zal dat ook wel weer mogelijk worden. De gezelligheid voor en na de vluchten wordt gemist. Nog even volhouden.

We doen een dringend beroep op de verenigingsbesturen en alle leden om zorg te dragen voor het toepassen van het Protocol 1.1. dat via de bovenstaande link en op de NPO site te vinden is. Laten we goed op onszelf en op elkaar letten. We blijven een kwetsbare groep en  onze gezondheid gaat boven alles. Heel veel plezier en succes! Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

P.S. de verenigingen die nog geen inspectie hebben aangevraagd worden verzocht dit op kort termijn te doen. Hetzelfde geldt voor de verenigingen die hun hok- en entlijsten of ent verklaring nog moeten inleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: