Jonge duiven verkoop De Zwaluw 2023

Bonnen verkoop jonge duiven de Zwaluw 2023, Jubileum jaar 120 jarig bestaan van de vereniging.

Bonnen voor een jonge duif broedt 2023 worden verkocht met een whatsapp eindverkoop en in de Keet op 21 Januari 2023 die om 16:00 start. De Zwaluw Giezen 5 7461 BB Rijssen.

Wilt u meebieden tijdens de eindverkoop, laat het weten wordt u toegevoegd aan de whatsapp groep. Start van elke bon is 20 euro en gaat met 5 euro omhoog.

U kunt ook vanaf 12 Januari een bod uitbrengen op de bonnen laat dit weten.  Lijst wordt elke dag aangepast en een geüpdatet.  https://dezwaluwrijssen.com  

Rond 20:00 op de site en in de whatsapp groep, daar kan een hele week geboden worden.

Stuur een email naar info@dezwaluwrijssen.com en met u 06 doe een bod en u doet mee.

De liefhebber zijn wel bekent in Rijssen en omstreken evenals de prestatie. Na de corona sluitingen, is dit jaar de verkoop op de app en in de keet alleen welkom op 21 januari. De opbrengst kunnen we als Vereeniging goed gebruiken. Zeker in deze tijden waar alles duurder wordt. Alleen een leuke verkoop gewenst. Zegt het voort.

Update 25-01-2023:

Dank voor een super geslaagde jongeduiven verkoop 2023, alle schenkers en kopers heel veel dank. De app gaan we volgend jaar zeker weer gebruiken.

Attractie Vluchten De Zwaluw Rijssen 2022

Attractie vluchten die in 2022 worden vervlogen, uit de opbrengsten van de jong duiven verkoop.

Een prijs per liefhebber, 10 cent per duif.

Wordt de wedvlucht op zondag vervlogen schuift de attractie vlucht een week door.

Tien prijzen:
1e Plaats 25 euro
3 prijzen van 15 euro (kans generator)
6 prijzen van 10 euro (kans generator)

Vijf prijzen:
1e Plaats 25 euro
2 prijzen van 15 euro (kans generator)
2 prijzen van 10 euro (kans generator)

Attractie Vluchten 2022. Vitesse Vlucht 2 en 4 tien prijzen
Vitesse Vlucht nr. 03 V17 Tongeren Za. 30 apr 22.
Vitesse Vlucht nr. 08 V21 Quiévrain Za. 28 mei 22.

Midfond Vlucht 2 en 4 tien prijzen
Midfond Vlucht nr. 06 M20 Châlons en Champagne Za. 21 mei 22.
Midfond Vlucht nr. 14 M24 Nanteuil le Haudouin Za. 18 jun 22.

Dagfond Vlucht 2 en 3 vijf prijzen
Dagfond Vlucht nr. 11 E23 Fontenay sur Eure Za. 11 jun 22.
Dagfond Vlucht nr. 15 E25 Châteauroux Za. 25 jun 22.

Jonge duiven Vlucht 1 en 3 tien prijzen Vlucht 5 vijf prijzen
Jonge duiven Vlucht nr. 23 J28 Beek en Donk (N) Za. 16 jul 22.
Jonge duiven Vlucht nr. 28 J30 Tongeren (N) Za. 30 jul 22.
Jonge duiven Vlucht nr. 30 J32 Quiévrain Za. 13 aug 22.

Natour Vlucht 1 en 3 tien prijzen
Natour Vlucht  nr. 32 N33 Beek en Donk (N) Za. 20 aug 22
Natour Vlucht  nr. 36 N35 Bierges Za. 3 sep 22.

Op naar een mooi en sportief vliegseizoen met kans op een attractie prijs voor iedereen.

Bonnen verkoop De Zwaluw 2022.

Zeer geslaagde jonge duiven bonnen verkoop 2022 met een gemiddelde opbrengst per bon van 60 euro.

We willen van de schenkers en kopers van harte bedanken. Hopelijk volgend jaar live in het club gebouw.

————————————————– oud —————————————————-

Bonnen voor een jonge duif broedt 2022 worden verkocht met een whatsapp eindverkoop op zaterdag 15 Januari 2022 die om 15:00 start.

Wilt u meebieden tijdens de eindverkoop, laat het weten dan wordt u toegevoegd aan de whatsapp groep. Start van elke bon is 20 euro en gaat met 5 euro omhoog.

U kunt ook vanaf 8 Januari een bod uitbrengen op de bonnen laat dit weten.  Lijst wordt elke dag aangepast en een geüpdatet.  https://dezwaluwrijssen.com/blog 

Rond 20:00 op de site en in de whatsapp groep, daar kan de hele week geboden worden.

Stuur een email naar info@dezwaluwrijssen.com en met u 06 of doe een bod en u doet mee.

De meeste liefhebber zijn wel bekent in Rijssen en omstreken evenals de prestatie. In deze corona lockdown moeten we ons zo maar behelpen, met de wat moderne hulpmiddelen. Hoop dat dit voor de komende jaren weer snel gaat veranderen. Een volle keet heeft echt de voorkeur. Toch kunnen we de opbrengsten goed gebruiken als Vereeniging, zeker in deze tijden. Allen een leuke verkoop gewenst. Er kunnen ook loten besteld worden, voor leuke prijzen, hoofdprijs een vleesschotel, op te halen na de verkoop. 10 loten voor 5 euro. Zegt het voort.

Bon 1 Dinant Voortman

Bon 2 Jan Bolink

Bon 3 Harrie Krejenzang

Bon 4 GJ Kreikes

Bon 5 Leen Krejenzang

Bon 6 Anneke Meijerink Egberts

Bon 7 Herman Beltman
In Overleg met eigenaar Zomer Jong.

Bon 8 Eddy Brinkman

Bon 9 Gerard Wermink

Bon 10 Herman Egbers

Bon 11 Gerrit Willems

Bon 12 Comb. Wijnen – Enter

Bon 13 Gerda Briene – Notter

Bon 14 Rini Brinks

Bon 15 Jan Kleinlugtenbeld – Voormshoop

Bon 16 Th. A. Hutten – Geesteren

Bon 17 Jan Temmink

Bon 18 Johan Briene – Notter

Bon 19 Freddie Ponges

Bon 20 Dennis Borkent

Bon 21 Tonnie Karspers – Markelo

Bon 22 Jan Dommerholt

Bon 23 Gert Jan Egberts

Bon 24 Comb. Jonkers-Pit – Wolvega

Postduiven vliegen na vier jaar weer eens naar huis 

Postduiven weten – ondanks dat het landschap onder hen in al die jaren aanzienlijk veranderd is – op vrij efficiënte wijze hun 10 kilometer verderop gelegen huis te vinden. Het bewijst dat postduiven een indrukwekkend ruimtelijk geheugen hebben, waarin herinneringen jarenlang stand kunnen houden. Dat is te lezen in het blad Proceedings of the Royal Society B

De postduiven weten – ondanks dat het landschap onder hen in al die jaren aanzienlijk veranderd is – op vrij efficiënte wijze hun 10 kilometer verderop gelegen huis te vinden.

Het bewijst dat postduiven een indrukwekkend ruimtelijk geheugen hebben, waarin herinneringen jarenlang stand kunnen houden. Dat is te lezen in het blad Proceedings of the Royal Society B.

De wetenschappers trekken hun conclusies na experimenten met postduiven. De basis voor die experimenten werd al in 2016 gelegd. Toen trainden de onderzoekers een groot aantal postduiven om vanaf een locatie die zo’n 10 kilometer van de duiventil verwijderd was, weer terug naar huis te vliegen. In de jaren die volgden, werden de postduiven niet meer vanaf diezelfde locatie losgelaten, tot 2019. Toen reisden de onderzoekers met een aantal postduiven naar de 10 kilometer verderop gelegen plek en lieten de vogels aldaar los. Ook werden enkele postduiven losgelaten die nog nooit vanaf deze locatie naar huis waren gevlogen. Deze postduiven deden dienst als controlegroep. Stiekem hadden de onderzoekers niet verwacht dat de postduiven die jaren eerder al eens vanaf deze locatie naar huis waren gevlogen veel efficiënter dan de duiven uit de controlegroep naar hun duiventil zouden vliegen. Maar dat gebeurde wel.

Ander landschap
“We wisten dat postduiven een route met allerlei oriëntatiepunten dagenlang konden onthouden,” zo stellen de onderzoekers. “Maar in dit geval was de route die ze gebruikten na 3 jaar aanzienlijk veranderd.” En toch vlogen de getrainde postduiven veel gemakkelijker naar huis. “Sommige van deze duiven volgden zelfs exact dezelfde route die ze in 2016 hadden gebruikt,” vertelt onderzoeker Julien Collet aan Scientias.nl.

Nog een keertje
Het verbaasde de onderzoekers zodanig dat ze een jaar later besloten om de proef nog eens op de som te nemen. Ze reisden opnieuw naar de 10 kilometer verderop gelegen locatie af en namen dit keer postduiven mee die al vier jaar niet vanaf deze plek naar huis waren gevlogen. En opnieuw was de route die deze postduiven aflegden veel efficiënter dan de route die hun ongetrainde soortgenoten volgden om thuis te komen.

Variatie
Wel hadden de postduiven – zowel in 2019 als in 2020 – doorgaans iets meer moeite dan in 2016 om thuis te komen. Wat daarbij ook opvalt, is dat er grote verschillen waren tussen de prestaties van individuele postduiven. “Slechts enkele van hen gebruikten exact dezelfde route als in 2016. Enkele anderen waren echt heel inefficiënt bezig en weer anderen vlogen wel in een redelijk rechte lijn naar huis, maar die lijn week wel af van de lijn die ze in 2016 vlogen. In andere woorden: er is behoorlijk wat variatie tussen de verschillende postduiven; sommigen lijken het zich allemaal nog precies te herinneren, anderen juist helemaal niet. Het kan zijn dat ze zich elk aan de hand van andere landschapskenmerken hebben leren oriënteren en dat na 3 of 4 jaar sommige van deze landschapskenmerken zijn verdwenen. Maar daarmee kunnen we het gedrag van de meest inefficiënte vogels waarschijnlijk nog niet helemaal verklaren.”

Best bijzonder
Dat de meeste postduiven jaren later toch via een vrij efficiënte route thuis weten te komen, is hoe dan ook best bijzonder. “Het feit dat ze zich kunnen herinneren waar hun thuis is en daar ook weer naar terug kunnen keren, is niet uniek,” benadrukt Collet. “Denk maar eens aan schildpadden, albatrossen, zalmen of palingen die na jaren duizenden kilometers verderop, op zee te hebben gebivakkeerd weer terugkeren naar hun geboorteplaats. Maar wat in het geval van de postduiven wel anders is, is dat ze zich een specifieke plek konden herinneren en dat sommigen van hen zich ook specifieke routes of opeenvolgende landschapskenmerken konden herinneren en deze gebruikten om thuis te komen. En dat jaren nadat ze die route voor het laatst hadden gebruikt. Toen we deze ervaren postduiven loslieten vanaf een plek waar ze nog nooit waren geweest, vlogen ze niet efficiënter naar huis dan de controlegroep, dus het geldt echt alleen voor de locatie die ze reeds kenden.”

Imago
Dat postduiven in staat zijn om routes of delen daarvan jarenlang te onthouden, roept verschillende nieuwe vragen op én kan onze kijk op de postduif radicaal veranderen. “Wat kunnen ze gedurende hun leven nog meer onthouden? En hoe filteren ze uit op welke van deze herinneringen ze op een gegeven moment een beroep moeten doen? In combinatie met de schijnbare variatie die er tussen individuen is, gaan we postduiven toch meer en meer zien als complexe ‘personen’, met een geschiedenis, een persoonlijkheid, etc. Daarmee hebben de postduiven het cliché dat ze heel simpel zijn, wel heel mooi rechtgezet!”

Nieuwe schoenen, nieuw elan.

Nieuwe schoenen, nieuw elan
Door Theo Hutten

In het oog springende prestaties op elk niveau en in elke sport worden vaak op een gouden weegschaal gewogen. Vooral bij het voortduren van deze prestaties wordt er naarstig gespit naar de oorsprong van het succes. Al gauw worden uitzonderlijke prestaties gelinkt aan het gebruik van oneigenlijke stoffen. Scherpe en regelmatige controles van de sporters is een gevolg. De betrouwbare moet helaas onder de kwaadwillige lijden en zich in deze ook onderwerpen aan een strak regime waaronder o.a. de whereabouts.

Gelijke monniken gelijke kappen
Tot in de finesses schrijven sportbonden o.a. atletiek, wielrennerij, autosport, roeien, biljard en zelfs klootschieten aan hun beoefenaars voor waaraan hun gebruikte materiaal moet voldoen. Dit alles om individuele prestaties op een juiste manier met elkaar te kunnen vergelijken. Prestaties behoren te berusten op o.a talent, training, voeding, passie, coaching, levenswijze en vooral ook karakter. Dat dit proces ondersteunt wordt door derden is op zich zo oud als de weg naar Rome.

Teamsporten kennen een exacte omschrijving over de samenstelling en spelregels. Een van de essentiële is zeker het aantal leden van het team tijdens het spel en het mogelijk aantal wissels. Het zal alom verontwaardiging oproepen en zelfs ondenkbaar zijn als plots tijdens de aanvang van een voetbalwedstrijd aan de ene zijde van het veld 11 en aan de andere zijde 22 spelers staan opgesteld om de strijd met elkaar aan te binden. 

In de duivensport kennen we het fenomeen dat de ene liefhebber met een tiental duiven en de ander met een veelvoud daarvan deelneemt aan de dezelfde vlucht. Dat beiden in dezelfde uitslag geklasseerd worden is prima uit te leggen, want elke duif verdient zijn plek op basis van de geleverde prestatie. De marathon van Amsterdam met ruim 31.000 deelnemers in 2021 kent ook een individuele uitslag op basis van gelopen tijd. Voor de winnaar(s) terecht een groot respect. Meer dan logisch, omdat ze een legioen aan deelnemers met min of meer grote ambities achter zich hebben gelaten. Voor deelname aan het landenklassement had elk land echter vooraf zijn atleten moeten opgeven én elk land uiteraard onafhankelijk van de hoeveelheid deelnemers een gelijk aantal.
 
Hokkampioenschappen
Het schuurt al lang in de duivensport dat er met een groot verschil in aantal inkorvingen per liefhebber gestreden kan worden om allerlei kampioenschappen. Vooral de professionalisering van de sport met als gevolg dat een of enkele hokken in een toenemende mate de uitslagen overheersen scherpt deze discussie alsmaar aan. Inrichters van competities en ook de NPO hebben best pogingen ondernomen om de effecten van deze verschillen in aantallen inkorvingen af te zwakken. Voor een deel is dat gelukt, maar onvrede blijft zeker in een aantal gevallen gemotiveerd overeind. De hokkampioenschappen berekenen met het verfijnde systeem van 1 op 10 van het aantal ingekorfde duiven is in feite een cosmetische ingreep en pakt het probleem van een ongelijk aantal niet aan bij de wortel. Een echt klein aantal excellente duiven van de kleine korf en een  echt groot aantal excellente duiven van de grote korf hebben een onevenredige invloed op de berekening van de kampioenspunten. Het valt niet te billijken dat de sterkte van een hok op een bepaalde discipline bepaald wordt door een enkele duif of door een groot aantal duiven.
 
Het geweer van schouder wisselen
Op voorhand is het zeker niet zo dat de grote korf in de competitie onder de huidige spelregels in het voordeel is op de kleine korf.  Dit laat zich overigens wel gemakkelijk vertellen. Vooral buitenstaanders zullen zich daar zonder enige discussie meteen aan conformeren. Dit laatste werkt niet in het voordeel van onze sport, want deze ‘ongelijkheid’ wordt ook licht gedeeld buiten onze sport en dan maar al te gauw afgedaan als een sport voor oude mannen in een verfomfaaide stofjas.

De praktijk heeft geleerd dat de duivensport zelf sinds jaar en dag niet zit te wachten op veranderingen. De ‘verfomfaaide stofjas’ is de grote meerderheid van de duivenliefhebbers blijkbaar erg lief. Er is best geprobeerd om veranderingen door te voeren. Maar het werden veelal papieren tijgers, zoals o.a. de met veel bombarie aangekondigde specialisatie in de duivensport. Het generale kampioenschap werd als gevolg als hopeloos ouderwets beschouwd en in meerdere afdelingen, zij het met veel gemor, bij het grof vuil gezet. Maar wat is nagelaten tot op de dag van vandaag een vliegprogramma te creëren dat echte specialisatie amper mogelijk maakt. Let wel: het concept-definitief vliegprogramma 2022 van de NPO wijkt in wezen nauwelijks af van de programma’s van dertig jaar terug.
 
Geen oude schoenen weggooien
De duivensport koestert oude schoenen. Bij elk voorstel dat riekt naar vernieuwing worden hun veters extra aangehaald. In het meest gunstige geval worden nieuwe veters geprobeerd , maar als de wiedeweerga worden ze gelijk als de oude gebruikt. Dat voelt veilig.  Bovendien de duivensport verliest gestaag leden en er is nagenoeg geen aanwas. Waarom dan nu nog veranderen? Het zal onze tijd wel duren! Rap en te gemakkelijk wordt overigens als dooddoener het verwijt gemaakt dat elke mogelijke vernieuwing ontspruit aan eigenbelang.
 

Een nieuw paar schoenen
Geen passend systeem over de balk gooien, maar proberen er iets aan toe te voegen zonder dat het huidige vertrouwde wordt aangetast.  Dat kan simpel met een niet al te moeilijke aanpassing van het rekenprogramma.
 
De doos met het paar nieuwe schoenen wordt onderstaand stapsgewijs uitgepakt:  Geen enkele beperking wat betreft het aantal in te korven duiven; De duivensport is helemaal gewend aan het fenomeen dat er liefhebbers zijn met een grote of kleine korf. Iedereen blijvend de mogelijkheid gunnen om op zijn manier de duivensport te beleven. Per discipline vitesse, midfond, eendaagse fond, marathon en jong wordt door elke deelnemer een team samengesteld met een vastgesteld aantal duiven;
Een competitie waarin alle liefhebbers zeker in het begin van de discipline alle met een gelijk aantal duiven tegen elkaar strijden. Voor alle liefhebbers een genot: de kleine liefhebber dat hij enkel zijn team hoeft voor te bereiden op het seizoen en voor de grote dat hij uit een arsenaal aan duiven zijn team kan samenstellen. Vergelijk het met twee voetbalverenigingen van verschillende grootte. De een heeft een keuze uit 50 senioren en
de ander uit 500. Toch spelen ze elf tegen elf. Beide mogen ook een gelijk aantal reserves inzetten.

Het spel voor de oude duiven kent drie teams: vitesse/midfond, eendaagse fond en marathon. Deze teams worden voor aanvang seizoen oude duiven opgesteld. Eenzelfde oude duif kan in elk van de drie genoemde teams oud worden opgesteld. Het team jong wordt voor aanvang wedvluchten jong opgesteld. Een opgesteld team is definitief en kan na opgave in het lopende seizoen niet veranderd/aangevuld worden; Aanvullen tijdens het seizoen van een team tast de essentie van het spelen met teams aan. De grootte van de teams (aantal duiven) wordt bepaald door de ledenvergadering NPO en geldt voor alle geledingen van de NPO; Duiven die niet in een team zijn opgesteld kunnen uiteraard deelnemen aan een wedvlucht en dingen gelijk alle ingedeelde duiven in een team mee naar de individuele klassering op de uitslag. De deelnemende duiven aan een wedvlucht zijn aldus verdeeld in twee groepen:   duiven lid van een team; de overige duiven. Elke wedvlucht kent twee soorten uitslagen: Team-uitslag: T-uitslag. Hokken strijden tegen elkaar met een gelijk aantal duiven. Niemand heeft de alom bekende voordelen/nadelen van een klein/groot aantal ingekorfde duiven Overall-uitslag van alle ingekorfde duiven: O-uitslag. Iedere individuele duif strijdt voor eigen prestatie en waardering tegen alle duiven in concours; Uit de T-uitslag komen enkel de hokkampioenschappen aan- en onaangewezen; Uit de O-uitslag komen de duifkampioenschappen en zo wenselijk alle nu vigerende kampioenschappen.                                    

Teams en T-uitslag
Om een en ander duidelijk te maken onderstaand een mogelijke uitwerking met aantallen in de onderscheiden teams vitesse/midfond (V/M-team), eendaagse fond (E-team), marathon team (Mt-team) en team jong (J-team). Op iedere wedvlucht hoeft of kan misschien niet het volledige team worden ingezet. Daarom kent elk team een aantal reserves. Deze reserves kunnen uiteraard ook deelnemen aan het concours, maar scoren niet voor hun team; De opgave teams oude duiven is veertien dagen voor aanvang 1e officiële wedvlucht vitesse.  Het team jonge duiven veertien dagen voor 1e wedvlucht jong; Elk team moet ingebracht worden in de verenigingscomputer en doorgezonden naar afdeling, NPO en rekencentrum.

Mogelijke samenstelling team
Gelet op de bezetting van vele hokken en het aantal ingekorfde duiven per wedvlucht een voorstel wat betreft de samenstelling van de reeds onderscheiden teams. Het aantal reserves binnen een team is vrij ruim genomen. Het voelt prettig dat na een moeilijke vlucht of bij verlies het team zo sterk mogelijk blijft. In de overige sporten zien we overigens ook dat er reserves/wisselspelers ingezet kunnen worden.

V/M-team 20-12
Dit team bestaat uit 20 duiven inclusief 8 reserves. Van de 20 duiven uit het team mogen er op de V/M-vluchten dus maximaal 12 opgesteld worden in het team. Worden er van dit team meer dan 12 duiven ingekorfd, dan tellen deze mee bij de overige duiven in concours.

E-team 12-9
Dit team bestaat uit 12 duiven inclusief 3 reserves. Van de 12 duiven uit het team mogen er op de E-vluchten dus maximaal 9 opgesteld worden in het team.  Worden er van dit team meer dan 9 duiven ingekorfd, dan tellen deze mee bij de overige duiven in concours.

Mt-team 20-9
Dit team bestaat uit 20 duiven inclusief 11 reserves. Van de 20 duiven uit het team mogen er op de Mt-vluchten dus maximaal 9 opgesteld worden in het team.  Worden er van dit team meer dan 9 duiven ingekorfd, dan tellen deze mee bij de overige duiven in concours.

Wat grootte team van 20 betreft is er van uit gegaan dat de marathonspelers juist gespecialiseerd zijn en de overige vluchten min of meer gebruiken al trainingsvluchten. Bovendien kan de individuele duif in vele gevallen maar twee keer ingezet worden.

J-team 40-24
Dit team bestaat uit 40 duiven inclusief 16 reserves. Van de  40 duiven uit het team mogen er op de V-M dus maximaal 24 opgesteld worden in het team. Worden er van dit team meer dan 24 duiven ingekorfd, dan tellen deze mee bij de overige duiven in concours.
 
Opmerking: Uiteraard is het mogelijk dat inclusief de reserves geen voltallig team meer kan worden opgesteld. Ook in dit geval mag een team niet aangevuld worden.
 
Kampioenschappen team
Om de kwaliteit en sterkte van de hokprestatie van een team te bepalen lijkt het logisch om voor de uitslag van het team per wedvlucht uit te gaan van meerdere duiven. Voorstel om immer 1/3 deel duiven van het aantal duiven binnen het team te tellen voor het onaangewezen kampioenschap.  

Hokkampioenschap onaangewezen Op elke vlucht telt 1/3 deel van het aantal duiven team voor de punten:  Voor V/M tellen immer de eerste 4 (12/3)geklokte duiven van T-uitslag;  Voor E tellen immer de eerste 3 (9/3) geklokte duiven van T-uitslag; Voor Mt tellen immer de eerste 3 (9/3) geklokte duiven van T-uitslag; Voor J tellen immer de eerste 8 (24/3) geklokte duiven van T-uitslag. Opmerking: Worden bv op een V/M-vlucht maar 10 duiven uit het team van 12 ingekorfd, dan tellen ook de eerste 4 duiven op de uitslag van de 10 als prestatie voor het team.
Hokkampioenschap aangewezen De eerste drie aangewezen duiven van het team tellen voor dit kampioenschap.

Duifkampioenschappen De O-uitslag, de alom bekende huidige en gewaardeerde uitslag, toont hoe een hok gepresteerd heeft met al zijn ingezette duiven en vormt als enige uitslag de basis voor de duifkampioenschappen voor alle geledingen. De O-uitslag vormt de basis om de prestaties per duif te vergelijken per discipline en over de disciplines heen.

Huidige kampioenschappen De O-uitslag kan zo wenselijk als basis blijven dienen voor bestaande kampioenschappen en competities Extra impuls voor de duivensport

Het spelen met teams moet gezien worden als een nieuwe kans om onze fijne sport een extra zet voorwaarts te geven. Na een wedvlucht informeren de liefhebbers onderling naar: Hoe laat zit je? Kreeg je ze vlot? Zijn ze terug?
Met een spel in teams worden daar zeker vragen aan teogevoegd: Hoe laat zit je met je 1e teamduif? Wanneer had je je team tellende duiven binnen?  
Onze sport kan een bredere belangstelling meer dan goed gebruiken.
Verder biedt ‘de nieuwe schoen’ een scala aan mogelijkheden voor verdere promotie. Te denken valt onder meer aan: het vormen van meer teams per coördinaat; sponsoring van teams door geïnteresseerde buitenstaanders; promotie/degradatie van teams; het vormen van divisies over de grenzen van vluchtgebieden/afdelingen, zodat teams van gelijke sterkte tegen en met elkaar strijden. Samenvattend

Een en ander lijkt in eerste instantie wellicht revolutionair. Niets is minder waar. Er hoeft niets te veranderen. Het is een toevoeging, die in feite heel simpel met slechts enige moeite is in te passen. Als we als sport voor volwaardig en geloofwaardig willen worden aangezien dan is het een noodzakelijke en logische stap.

In volgorde kort wat het voor extra werk het voor liefhebber, verenigingsfunctionaris en landelijk rekenaar oplevert:

Liefhebber Opstellen teams V/M, E, Mt en J. Voor de kleine liefhebber een gemakkelijke klus. Voor de grote even wat moeilijker om de keuzes te maken, maar wel met het genot dat hij veel te kiezen heeft. Teams kunnen op een daarvoor speciaal aangepaste hoklijst worden aangemerkt; Voor het inkorven de duiven van het team in de terminal aangeven of de duiven van het team in volgorde bij het inkorven aangeven.

Verenigingsfunctionaris Naast invoeren van hoklijst de duiven van het team in verenigings computer aanmerken; Verzenden gegevens naar afdeling, NPO en rekenaar NPO.

Rekenaar Aanpassen software om teamduiven te kunnen onderscheiden; Maken T-uitslag en berekenen extra kampioenschappen team Bovenstaand ‘een paar nieuwe schoenen’ lijkt in deze tijd van Sinterklaas prima te passen. Deze keer is het geen schoen zetten, maar er wordt symbolisch een extra schoen aangeboden. Hopelijk doet de duivensport er zijn voordeel mee. Aan de slag er mee! Laat van je horen!

Nationaal vliegprogramma 2022

Afgelopen zaterdag heeft de NPO-ledenraad plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is in grote lijnen het Nationale vliegprogramma 2022 vastgesteld. U treft de uitkomst hiervan in de onderstaande link aan. Dit programma is aangevuld met de trainingsvluchten die in onze afdeling zullen plaatsvinden. 

In het vastgestelde Nationale vliegprogramma 2022 zitten nog twee punten die tijdens de NPO-ledenraad van komende maart opnieuw behandeld zullen worden.

Het eerste punt betreft  de Grote sector vlucht (G-vlucht). Doordat tijdens de NPO-ledenraad de stemming hierover staakte wordt het doorgaan van deze vlucht opnieuw in stemming gebracht. We weten hierdoor niet eerder dan 12 maart 2022 of deze vlucht zal doorgaan of niet.

Het tweede punt dat opnieuw behandeld zal worden betreft het marathon programma. Afdeling 9 t/m 11 hebben voor het Nationale vliegprogramma 2022 een stemverklaring ingediend. Daarmee hebben ze aangegeven de cyclus St. Vincent, Cahors (Bressols) en Bergerac te steunen maar op de overige sector vluchten inclusief de geplande ochtendlossing tegen te zijn. Naar aanleiding van deze stemverklaring is afgesproken dat er de komende maanden nog nader overleg zal plaatsvinden over het marathon programma en dat tijdens de NPO-ledenraad van 12 maart 2022 hierover een definitief besluit zal worden genomen.

Als afdeling hadden wij voor de NPO-ledenraad een voorstel ingediend om meerdere dagen per week te mogen gaan africhten. Helaas is ons voorstel weggestemd. Wel heeft de NPO ons toegezegd om samen nog eens naar de mogelijkheden voor extra midweekse trainingsvluchten te kijken. Wanneer er een goede oplossing kan worden gevonden zal dit komende maart tijdens de NPO-ledenraad opnieuw worden behandeld. Dat aanbod hebben wij uiteraard aangenomen. We kunnen u hierdoor op kort termijn alleen nog niet aangeven op welke dagen de CC-trainingsvluchten van de jonge duiven en natour zullen plaatsvinden.

Op verzoek van de NPO zijn in het vliegprogramma nog geen losplaatsen vermeld. De NPO wil graag in overleg met de afdelingen de losplaatsen vaststellen. Door de losplaatsen in overleg te bepalen wil de NPO de nodige kruislossingen op voorhand er al zoveel mogelijk uithalen.

Als afdeling hebben wij besloten om aan dit verzoek gehoor te geven. Dit betekent dat wij op kort termijn geen vliegprogramma inclusief losplaatsen bekend kunnen maken. Om u niet al te lang in onzekerheid te laten hebben wij besloten om het vliegprogramma 2022 voor Afdeling 9 wel bekend te maken. U weet dan in grote lijnen waar u komend seizen aan toe bent. We hopen u in de loop van januari een vliegprogramma inclusief losplaatsen te kunnen presenteren.

Tijdens de NPO-ledenraad is het Nationale vliegprogramma voor 3 jaar vastgesteld.

Concept Nationaal vliegprogramma 2022

NPO BESTUUR Concept Nationaal vliegprogramma 2022

Uitgangspunten Landelijk Vliegprogramma

Bij het opstellen van het vliegprogramma 2022 is zoveel mogelijk rekening gehouden met de volgende uitgangspunten en wensen: Niet meer vluchten dan in 2021 Een wat latere start, 3 weken, van het vliegseizoen en 1 week langer door Voor iedere liefhebber zoveel mogelijk gelijke kansen Voor alle disciplines een aantrekkelijk spel programma Opbouwmogelijkheden en trainingsmogelijkheden voor iedere speldiscipline De maanden mei, juni en juli gebruiken voor een flexibel opleerprogramma voor jonge duiven Natour in stand houden als spelmogelijkheid voor oude en jonge (op leer) duiven.
Wijzigingen t.o.v. 2021 zijn als volgt:
 
Vitesse/ Midfond We beginnen 3 weker later om grillig april weer en roofvogel druk zoveel mogelijk te ontlopen. Wat later beginnen is ook een goede oplossing voor de werkende liefhebber welke anders minder kansen heeft om zijn duiven te trainen door te weinig daglicht. Er is voor V/MF spelers elke week 1 vlucht met de oude duiven van week 17 t/m week 29 en aansluitend begint het jonge duiven programma. Dus 1 vlucht per week van begin tot einde seizoen voor de V/MF spelers. M20 en M21 zijn midfond vluchten met 1 nacht mand. In het begin van het seizoen is 1 nacht het meest flexibel en op deze wijze kunnen Marathon liefhebbers hun duiven met 1 nacht mand inspelen in het afdelingsprogramma. Bestaande regeling invliegduiven blijft ongewijzigd.  De Grand Prix vluchten op de Midfond zoveel mogelijk in Sector verband of met meerdere afdelingen gelijk te lossen.  

Dagfond Van de 6 Dagfond vluchten worden er twee als Nationale lossing vervlogen en minimaal 1 in Sector verband.  

Marathon Ruim opleer programma in afdelingsverband met 1 nacht mand. A27-Dax wordt een sectorvlucht. Dax kent al jaren een teruglopende en lage deelname. De deelname aan Sector Marathon vluchten ligt veel hoger. Marathon duiven kunnen worden gespeeld op 2 of 3 vluchten in een cyclus van 3 weken. In het programma zijn twee mogelijkheden om het NPO en ZLU programma te combineren. Week 26 met een Sector vlucht en Agen en week 30 met Nationaal Bergerac en Narbonne bieden deze mogelijkheden. Het NPO Bestuur gaat in overleg met de ZLU om deze vluchten te combineren zodat er in week 26 en 30 nog maar 1 marathon vlucht is i.p.v. 2.  

Jonge duiven De maanden mei, juni en juli gebruiken om jonge duiven op te leren als weer gunstig is. Programma start 1 augustus en gaat 1 week langer door. J36 en N36 kunnen worden gecombineerd.  

Ongewijzigd Alle afstanden in dit vliegprogramma zijn indicatief. Er zijn 5 Natourvluchten welke worden ingevuld door de Afdelingen Afdelingen worden nadrukkelijk opgeroepen geen extra wedvluchten te plannen  
Grand Prix kalender Nationale vluchten
Week  Naam Losplaats Speltype 24 Grand Prix Pyreneeën  St Vincent Nat.  Marathon  26 Grand Prix Midi France  Vierzon Nat.   Dagfond 27 Grand Prix TGV  Afdeling(en) Midfond 28 Grand Prix Issoudun  Issoudun Nat. Dagfond 29 Grand Prix Parijs  Afdeling(en)  Midfond 30 Grand Prix Bergerac Bergerac  Marathon  35 Grand Prix Talenten  Sector  Jong  37 Grand Prix Orleans  Sector  Jong

Afspraken en kampioenschappen Start officiële vliegseizoen 1 mei. Einde officiële vliegseizoen 17 september. Vitesse vluchten, 6 van de 7 tellen. Start Vitesse week 17. Einde Vitesse week 28. Om tot een correcte berekening van de nationale kampioenschappen te kunnen komen is het nodig dat de samenstelling van de samenspelen aan ons bekend gemaakt wordt. Het is ook zaak dat de “splijtleden” direct worden doorgegeven.  Midfond vluchten, 5 van de 6 vluchten tellen. Start Midfond week 20 mei. Einde Midfond week 29. Om tot een correcte berekening van de nationale kampioenschappen te kunnen komen is het nodig dat de samenstelling van de samenspelen aan ons bekend gemaakt wordt. Het is ook zaak dat de “splijtleden” direct worden doorgegeven. Dagfond vluchten, 5 van de 6 vluchten tellen. Start Dagfond week 22. Einde Dagfond week 32. De resultaten worden uit de afdelingsuitslag gehaald. Bij afdelingen die bij de Eendaagse fond vluchten met een gesplitste uitslag werken mag de gesplitste uitslag gebruikt worden. De uitslagen mogen maximaal in tweeën worden gesplitst. Marathon vluchten starten week 24 met de Nationale vlucht St. Vincent.  Op St. Vincent zijn geen jaarlingen toegestaan. Op de overige Marathon vluchten zijn wel jaarlingen toegestaan. Er tellen 3 vluchten voor het duifkampioenschap en 4 van de 5 voor de  hok kampioenschapen. De Sectoren mogen optioneel een Sector vlucht (A23) inplannen in week 23. Deze vlucht telt niet mee voor de nationale kampioenschappen en de Olympiade.  Jonge duiven programma start week 30. Einde Jonge duiven programma week 37. Voor het nationaal kampioenschap en Olympiade tellen 6 van de 8 vluchten. Op de jonge duiven vluchten zijn alleen jonge duiven toegestaan. Om tot een correcte berekening van de nationale kampioenschappen te kunnen komen is het nodig dat de samenstelling van de samenspelen aan ons bekend gemaakt wordt. Het is ook zaak dat de “splijtleden” direct worden doorgegeven. Bij alle Nationale Kampioenschappen is de prijsverhouding 1:4. dit geldt voor zowel de aangewezen / onaangewezen kampioenschappen als de duifkampioenschappen. Voor het onaangewezen kampioenschap gelden dezelfde regels als in voorgaande jaren:De punten van alle geconstateerde duiven worden bij elkaar opgeteld en dit totaal wordt gedeeld dat het aantal ingekorfde duiven. Met een minimaal deelgetal van 10 voor de categorieën Vitesse, Midfond en Jonge duiven. Een minimaal deelgetal van 5 geldt voor de categorieën Eendaagse fond en Marathon. Voor het aangewezen kampioenschap gelden de volgende regels:
Het gemiddeld aantal punten van 2 geklokte duiven uit de eerste 3 duiven van de inkorflijst (de 3 eerst getekenden). Dus worden alle 3 getekende duiven op tijd geklokt, dan worden de punten van de eerste 2 geklokte getekenden opgeteld en daarna gedeeld door 2.Worden er 2 van de 3 getekende duiven geklokt, dan worden de punten van deze 2 duiven opgeteld en daarna gedeeld door 2. (Dit geldt ook als er maar 2 duiven zijn ingekorfd). Wordt er maar 1 van de 3 getekende duiven geklokt, dan worden de door deze duif behaalde punten door 2 gedeeld (dit geldt ook als er maar 1 duif werd ingekorfd). Kilometergrenzen per categorie op de minimale afstand per Afdeling/Sector bij de berekening van de Nationale Kampioenschappen.

Vitesse             100 tot 350 kilometer
Midfond            300 tot 500 kilometer
Dagfond           500 tot 750 kilometer
Marathon          vanaf 700 kilometer

Jonge duiven    minimale afstand 100 kilometer en maximale afstand rekening houdend met de losplaatsen genoemd in het NPO Wedvluchtreglement.
Als de duiven niet op de geplande losplaats gelost kunnen worden (een zogenaamde terugvlucht) dan blijven de bovengenoemde minimale afstanden van kracht om de vlucht mee te laten tellen voor het betreffende kampioenschap met een marge van 5% zoals ook bij de Olympiade criteria van toepassing is. Voor uitzending naar de Olympiade gelden de Nationale NPO kampioenschappen. Voor de Nationale NPO kampioenschappen tellen alleen vluchten van het Nationaal vliegprogramma.

Wijzigingen en voorbehoud Het Nationale vliegprogramma en Nationale kampioenschappen 2022 zijn in bijzondere omstandigheden tot stand gekomen. Het is niet uitgesloten dat door veranderende omstandigheden in de toekomst het Nationale vliegprogramma en/of kampioenschappen worden aangepast. Er kunnen zich in het vliegseizoen onverwachte situaties voordoen door bijvoorbeeld weersomstandigheden, afgelasting van vluchten, epidemieën, vervoersverboden, veranderende wet- en regelgeving en andere niet nader genoemde omstandigheden welke impact hebben op een regulier verloop van de wedvluchten. In die gevallen kan het NPO Bestuur besluiten de regels, al dan niet tijdelijk, aan te passen. Als de duiven niet op de geplande losplaats gelost kunnen worden (een zogenaamde terugvlucht) dan kan het NPO Bestuur in bijzondere omstandigheden besluiten af te wijken van de kilometergrenzen voor de respectievelijke spelonderdelen. Er kunnen zich in het vliegseizoen onvoorziene omstandigheden voordoen door herindeling van samenspelen, vorming van nieuwe samenspelen, niet langer beschikbaar zijn van uitslagen en andere niet nader genoemde omstandigheden welke een onbedoelde impact hebben op een eerlijk verloop van de Nationale kampioenschappen. In die gevallen kan het NPO Bestuur besluiten de regels, al dan niet tijdelijk, aan te passen. Aanpassing omvat ook het al dan niet tijdelijk herindelen van spelverbanden. De besluiten van het NPO Bestuur zijn bindend in deze. Het NPO en haar bestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gederfde materiele of immateriële schade als gevolg van genomen besluiten. Wijzigingen van het Nationale vliegprogramma en of Nationale kampioenschappen worden gepubliceerd in Op (de) Hoogte en de NPO site.                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave